Вълшебството на мюзикъла „Ян Бибиян“

от

публикувано на 11.11.2023

Кой не е чувал за пакостника Ян Бибиян?! Той е известен с белите си и никой не го желае в своята компания. Е, почти никой, защото дяволчето Фют с удоволствие се сприятелява с Ян Бибиян.

Ние, от „Детското.БНР“, решихме да поканим Ян Бибиян и да се впуснем заедно в приключенията му. За тази мисия ни помогнаха актрисите Боряна Йорданова и Божанка Груева. Те успешно влизат в ролята на двамата герои и завлядяват публиката с играта си в мюзикъла „Ян Бибиян“.

 

Всички слушатели на „Детското.БНР“ имат възможност да чуят откъси от спектакъла „Ян Бибиян“, част от програмата на Националния музикален театър „Стефан Македонски“. Мюзикълът ви пренася в света на Ян Бибиян, създаден от бъгарският писател Елин Пелин. В този свят има зли магьосници, черни дяволи, но и добри вълшебни създания, които преобръщат важни ситуации.

Чуйте как се запознават Ян Бибиян и дяволчето Фют / Откъс от мюзикъла „Ян Бибиян“/

 

Откъс с една от белите на Ян Бибиян, която той прави на своя нов приятел – дяволчето Фют.

 

Кои са любимите пакости от романа „Ян Бибиян. Невероятните приключения на едно хлапе“ за актрисите Боряна Йорданова и Божанка Груева и как реагира публиката при срещата си с тях, може да чуете в звуковия файл.

 

 

Мюзикълът „Ян Бибиян“ се радва на успех сред малки и големи години наред, но къде още предстои да го видим, разказва актрисата Боряна Йорданова.

 

Какво пожелаха на всички вас двете актриси, може да разберете тук.

 

 

 

 

Източник: Национален музикален театър
Източник: Национален музикален театър
Източник: Национален музикален театър

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: