Кралските градини във Венеция

от

публикувано на 10.11.2023

Венеция наистина е  град, съчетаващ в себе си красота, финес  и величие. Из нейните малки улички ще откриете прекрасни места, които с удоволствие ще разгледате!

Едно от тези кътчета е Кралската ботаническа градина, която се намира в близост до централния площад „Сан Марко“. За да я разгледате,  дори може да се качите на гондола или малка лодка и така ще се насладите на зеленина, цветя,  вечнозелени дървета и храсти.

Градината е създадена по идея на френския император Наполеон Бонапарт. По-късно императрица Сиси започнала да се грижи за мястото и днешния си вид градината дължи именно на нея.

Преди месец градината беше наводнена от придошлите  морски води. Това не е необичайно явление за Венеция. Днес е възстановена от  архитект Паоло Пейроне, който  оформя обновените градини, така че да са устойчиви, с растения, дървета и храсти, които не изискват много вода, а осигуряват повече сянка. По алеите има пейки и всеки, който желае може да седне и да се наслади на гледката. А цялата градина е заобиколена от вода и това я прави още по-красива.

Ако пътувате към Венеция, отбийте се да я разгледате  и да си направите много снимки.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: