Котки в музея

от

публикувано на 16.11.2023

Деца, познавате ли котка, която иска да се разходи из залите на някой музей? Сигурно не се сещате за такава, но както знаете тези животинки са много любопитни,  надничат навсякъде и искат да знаят всичко. Някои дори със своето любопитство стигат чак до известния музей „Ермитаж“.

Да, наистина, при това там се срещат с призраци и ходещи експонати. Досетихте се, че ви говоря за най-новия детски анимационен филм „Котки в музея“. Ето, няколко думи за сюжета.  Котка на име Винсънт, заедно с мишката Морис, пътуват през морето на борда на един кораб. Но, се разразява буря и настъпва истински  потоп. И двамата, за да се спасят,  попадат  в   стар клавесин, взет от моряците и изпратен в  „Ермитаж“. Там Винсънт се натъква на  котешки отряд, охраняващ от векове произведенията на изкуството от мишки и други вредители. Макар Винсънт да мечтае за истинско котешко семейство, той не иска да загуби приятеля си Морис, който му е спасил живота, затова решава да го скрие в музея, въпреки че, е наясно какво може да се случи.

Ситуацията става още по-сложна, когато в музея  пристига под охрана една от най-известните картини в света, тази на   „Мона Лиза“. Няма мишка, която да не мечтае да я изгризе! Тук обаче ги очаква изненада – нито Винсънт, нито Морис, нито котките в музея подозират, че картината ще бъде открадната. Винсънт ще трябва да прояви цялата си находчивост и смелост, за да спаси шедьовъра.

Дали ще успее, не знаем! Но, ще разберем, ако гледаме анимационното филмче „Котки в музея“. Бързо към кинозалите, за да се забавлявате!

Източник: Zamunda.bg

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: