Всяко нещо е чудо в „Нощта преди Коледа“ от Холи Хоби

от

публикувано на 21.11.2023

„Върху пресния сняг луната блести,

нощта озарява в ден с меки лъчи.

И аз учудено виждам наглед

шейничка с осем елена отпред.“

Оживя ли в съзнанието ви тази красива картина, деца? С  откъс от новата празнична книга „Нощта преди Коледа“ ви представяме вълшебното издание.

„Нощта преди Коледа“ от Холи Хоби и издателство „Дъбови листа“ е книга уютна като дом и красива като усмивка. Тя ще помогне на родителите да възпитат децата в различна нагласа към света, с която те да живеят, когато пораснат. Луксозното издание, което е вече в книжарниците, предизвиква истинско удивление, защото долавя безкрайните нюанси на детските неподправени трепети около празника.

 

„Нощта преди Коледа“ е неповторима книга за настоящето, която претворява с въображение и уважение към миналото, по запомнящ се начин, класическото стихотворение на Клемънт Кларк Мур. Едноименната творба, илюстрирана с характерен художествен почерк от Холи Хоби, който умело пресъздава всяко детско изражение, е написана през далечната 1822 година, като нейната изключителна история е разказана в края на книгата. Това потвърждава, че животът и Дядо Коледа са носители на най-голямото чудо, което устоява във времето.

„Подходих с желанието моята интерпретация да се съсредоточи върху усещането за мистичност и сбъдване на чудеса, което преобладава в стихотворението. Коледната нощ е магична нощ, изпълнена с толкова много очакване и вълнение. Затова образът на малкото дете играе така важна роля – именно малчуганите могат да видят невидимото“, разказва Холи Хоби, която е автор и илюстратор на популярната детска поредица „Туут и Пъдъл“.

Обикновено родителите са тези, които подаряват книги на децата си, но в тази история, в която всяко нещо е чудо без край, се случва и обратното. Чувствените послания от книгата ще пренесат възрастните в детството, за да преживеят отново емоциите покрай Коледа.

„Холи Хоби е откритие на дъщеря ми, с която продължаваме да си подаряваме детски книги – по всякакви поводи и от различни пътувания. Покрай една Коледа тя ми подари много красива книга на италиански. Прекрасните илюстрации ме развълнуваха дълбоко, влюбих се в тях, като веднага реших да издам книгата на български“, споделя Нуша Роянова – майка, издател, писател и художник.

Изящните илюстрации на художничката Холи Хоби, приютени под твърдите корици на книга в голям формат, превръщат изданието в един от най-подходящите подаръци за предстоящите празници, който ще заплени както децата, така и родителите им.

 

 

 

Източник: https://dabovilista.com/
Източник: https://dabovilista.com/

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: