Коледни книги – изборът на „Детското.БНР“

от

публикувано на 01.12.2023

Чувате ли ги вече? Да, звънчетата и вълнението, които изпитваме в коледната нощ – вече са при нас.  Всички бляскави и красиви украси, нетърпението в душите ни, тръпката от избора на подаръци за близки и приятели, съживяват коледния дух и той започва да живее в нас през всеки ден от последния месец на календарната година.

Разбира се, тези усещания в началото на месец декември са подсилени и от прекрасните книги на коледна тематика. Отваряш корицата, разлистваш страниците и сякаш празникът настъпва.  По традиция, ние от „Детското.БНР,“ ви предлагаме няколко заглавия на коледни книги, привлекли силно нашето внимание. А, ето и кои са те:

„Коледно чудо“ от издателство „Фют“

Възможна ли е истинска Коледа без сняг? За Гейб и Грейс не са достатъчни само  джинджифиловите бисквитки, разноцветните лампички и коледната музика. Те искат да направят снежен човек, но  няма сняг! Тогава братчето и сестричето решават да активират своето въображение и да направят снежен човек, но не точно от сняг. Какъв материал използват героите и как сбъдват своето коледно чудо, може да прочетете в едноименната книга.

 

„Коледата на семейство Писанкови“ от Луси Браунридж

Тази книга ще ви помогне да проследите 12-те дни до Коледа  на семейство Писанкови. Да, това семейство са котки, както се досещате, но и за тях коледният празник е важен и е необходимо да го отбележат подобаващо. Затова членовете от семейство Писанкови ще ви хванат за ръка и ще ви направят свидетели на своята подготовка за Коледа. Тя включва разточване на тесто за вкусен кейк, надписване на коледни картички, посрещане на скъпи, гости, пеене на коледни песни и още много интересни дейности. А, забавлението за вас ще бъде двойно, защото докато четете за трескавата подготовка на семейство Писанкови, ще можете да отворите и  140 капачета със скрити изненади под тях .

 

„Виоле, Укулеле и шейната“ от Мария Йонова

Книгата „Виола, Укулеле и шейната“ е първото издание от поредицата, посветена на сезоните – „Истории от Слънчевата улица“.  И понеже мразовитият студ и белият снежец  вече са при нас, тази книга ще ви пренесе в сезона на зимата и ще ви запознае със зайчето Виола и мишлето Укулеле.

Двамата герои ще се изправят не само пред метеорологичните предизвикателства, но и пред емоционални такива. Студа ще преодолеят с  помощта на една шейна и многото усмивки, които им донася тя. А, за недоразуменията помежду си,  ще използват силата на обичта и приятелството.

 

„Осем истории за Коледа“ от Астрид Линдгрен

Има ли дете, което да не се удивлява на героите на Астрид Линдгрен? Те са толкова чудати, шарени и забавни. А, сега си ги представете всичките, но обзети от атмосферата на коледния дух! В книгата „Осем истории за Коледа“ ще срещнете децата от село Шумотевица, любимото момиче с двете очарователни плитки – Пипи Дългото Чорапче. Ще се веселите в компанията на Емил и щурите му приятели и ще видите какво се случва в къщата в Медикен. Звучи страхотно, нали?

 

 

 

Източник: https://pixabay.com
Източник: https://www.fiut.bg
Източник: https://www.fiut.bg
Източник: https://marmot-books.com
Източник: https://www.pan-bg.eu

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: