Интругуващите детективски приключения на Шаро Холмс

от

публикувано на 06.12.2023

Чували ли сте за великия детектив Шерлок Холмс? Той е литературен ерой, известен навсякъде по света с подвизите  да помага на хората със своите способности. Е, вече има и детска версия на най-известният декектив – това е кучето Шаро Холмс. Негов верен помощник в търсенето на следи е д-р Джейн Котсън. Двамата герои се впускат в щури приключения, а във всяка от книгите читателят също помага в разследване, като участва в интересните главоблъсканици, разположени върху страниците на книгите.

„Шаро Холмс и случаят с изчезналите кралския бижута“ е интригуваща история, която се разказва в Лондон – столицата на Великобритания. Там се случва нещо ужасно – откраднати са бижутата на самата кралица. Полицията е безсилна да намери крадеца. Но за Шаро Холмс и верният му помощник – д-р Котсън – няма невъзможни неща.  Те смело се втурват по следите, за да разобличат престъпника и да върнат взетите бижута. Ще помогнете ли на Шаро Холмс да направи най-точната скица на злодея; да премине през препятствията по пътя и неприятната мъгла в Лондон, както и да открие разликите във външния вид на двама близнаци-домашни помощници? Очакват ви вълнуващи приключения.

 

Книгата „Шаро Холмс и проклятието на фараона“  ще ви отведе в Египет, където изчезва важна маска. И този път лавните заподозрени са самите Холмс и Котсън! За да излязат от този случай, ще им се наложи да пълзят през опасен тунел, заслан с  камъни, да преминават през сложен лабиринт, да плуват и още много вълнуващи неща, за да стигнат до истината и да „изчистят“ името си. А, дали ще успеят?

 

Книгата „Шаро Холмс и изчезналия илюзионист“ ще ви отведе на ново приключение. Този път двамата детективи пътуват с влак към столицата на Франция – Париж. По време на пътешествието те се забавляват с програмата на великия илюзионист Ото. Всичко е чудесно, докато рижият котарак-фокусник не изчезна.

Шаро Холмс и д-р Котсън отново са изправени през сложна задача. И тук читателят има възможност да участва в разнообразни логически задачи за наблюдателност и съобразителност. Ще може да помагате на героите да се ориентират в големия парижки парк; да преминат през лабиринт, без да  срещат кучешките полицаи. Очаквт ви и други интересни предизвикателства.

 

 

Източник: https://enthusiast.bg/
Източник: https://enthusiast.bg
Източник: https://enthusiast.bg

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: