По следите на дядо Коледа

от

публикувано на 05.12.2023

Всички деца знаят, че дядо Коледа живее в селцето Рованйеми, област Лапландия. През цялата година в неговата работилница неуморно работят джуджетата, които трябва да приготвят подаръците за всички деца по света. В това време добрият старец стяга шейната и се подготвя за дългото пътешествие по света. Децата го очакват с нетърпение и броят дните до Коледа.
Не само те, но и животните в гората също  го очакват . Нали и те са били послушни през годината и  искат да  получат подаръци.
В навечерието на празника  всички горски обитатели са се събрали да украсят елхата и  да посрещнат белобрадият старец. Зайчето , Мечето, Прасенцето и Патенцето нямат търпение да дойде  с големия чувал пълен с подаръци и да им поднесе изненада. Те са толкова нетърпеливи, че в  стремежа си да настъпи по-скоро дългоочакваният миг, се случва нещо и обърква нещата. Освен това има  опасност дядо Коледа да се забави.
Ще успее ли  да дойде навреме и през какви перипетии ще трябва да премине, за да зарадва животинките в гората, ще разберете ако гледате постановката  на столичния кулен театър  „По следите на Дядо Коледа“.  Мястото е салонът на улица „Гурко“  14, а началният час е  17.  Елате и се забавлявайте!
Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: