Коледа в библиотеката

от

публикувано на 08.12.2023

Детският център към Столична библиотека,  кани децата през целия месец декември,  да се включат в различни мероприятия за празника.  Организаторите са подготвили богата програма, в която могат да участват деца от различни възрасти и да се забавляват.

На 8-ми  декември  от  16:00 ч.  ви очаква  „Коледно кино в библиотеката“. Филмите са озвучени на български език и са на Коледна тематика.

На 9-ти  декември  от  10:30 ч.  е време за  „Час  на приказката“ – специално издание с представяне на книгата „Кай водното конче”,  първата приказка от поредицата детски книжки с дълбок смисъл. Тя  ще разкрие пред малките читатели  много тайни от човешкия живот и  историята на човечеството.

Отново на  9-ти  декември от  11:00  до 12:00 ч., ви очаква  „Арт ателие“ с художника Христо Кърджилов. В него ще нарисувате картина за празника, която ще подарите на някой близък приятел или роднина. Час по-късно може да се включите и  в ателието по рисуване на комикси.

На 12-ти декември  от  11:00  до 12:00 ч.  ще настъпи часът на елфите и северните елени. В ателието ще чуете интересни истории за тях и ще пътувате до Лапландия.

На 13-ти  декември в Столична библиотека гостува детската писателка Полина Божилова, която ще представи своята книга  „Приказки от горската поляна: Вълшебна Коледа“ . Освен, че ще се срещнете с авторката и ще получите автограф, ще може да вземете участие и в коледната работилница, посветена на книжката.

Детският център към Столична библиотека ви очаква!

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: