Леден фестивал за малки и големи в Пловдив

от

публикувано на 15.02.2024

Регионален природонаучен музей  в град  Пловдив кани  малки и големи на откриването най-новата си зала „Полюси“, в която всички ще могат да разгледат експозиция, посветена на Антарктида. Събитието ще бъде съпроводено с много инициативи за децата и техните родители. Точно в 10 часа  на 17-ти февруари ще  стартира първия по рода си „Леден фестивал“.

Програмата за децата ще открият  Детска формация за музика и танци   “Малкият принц“. Те ще представят  танц на ледените октоподи, както и цял  океански оркестър.

От 13:30ч. до 16:30ч. ще  се потопите  в едно истинско  „Водно приключение“. Всички деца, които ще вземат участие, ще имат възможност с помощта на вълшебство  да се превърнат в своите любими морски същества. Ще рисувате и ще можете сами да си направите артистични маски за лицето, във формата на любимото си водно животинче.

От 10:30ч. до 15:00ч.  ще можете да се включите  в  творческо ателие по сглобяване на  образователни пъзели. От тях децата ще научат повече за  разнообразния свят на морската фауна в Антарктида.

От 10:00ч. до 15:00ч.  започва  ателие за оцветяване  „Антарктическите чудеса“. Малките посетители ще се потопят в света на животните от Ледения континент, чрез рисуване. Тук децата  не само ще покажат своите артистични способности, но и ще научат повече за опазването на околната среда и запазването на природата.

Бъдете там и се забавлявайте!

Източник: Регионален природонаучен музей Пловдив

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: