„Книга за времето“

от

публикувано на 19.02.2024

„Хайде, побързай! Закъсняваме!“ – може би често чувате това подканване от вашите родители, които бързат да ви оставят на училище, а след това да стигнат до работа. Дааа, времето в наши дни става все по-ценен и недостатъчен ресурс. Но замисляли ли сте се как се е развивало то през историята на човечеството?

Новата книга на издателство „Фют“ – „Книга за времето“ ще ви поведе през етапите на промяна на времето и ще ви даде отговори на много въпроси, които може би си задавате. Например, „Колко дълго е траел един ден на динозаврите?“.

Изданието е подходящо за деца на възраст между 6 и 10 години. Страниците са богато илюстрирани, изпълнени с много информация, интересни загадки, рекордни постижение, архитектурни измерения на времето и още много вълнуващи сфери за проследяване на този феномен – времето.

От „Книга за времето“ ще разберете за специалното механично легло в Париж. То било толкова модерно, че „изсипвало“ на пода в определен час спящият върху него човек.  В изданието може да научите повече и за Червеевите дупки, които представляват своеобразни тунели между две места във Вселената. Съдържанието ще ви пренесе виртуално и до Мюнхен /Германия/, където се намира впечатляващ часовник. Той е разположен на сградата на кметството в града и всеки ден, точно в  11:00 и в 12:00 часа, се появяват 32 механични фигури, които изнасят невероятен спектакъл.

Изобщо времето е значимо и всеобхватно понятие. Ние зависим от него през целия си живот и затова е добре да го познаваме. Така ще можем да го управляваме по-лесно и задачите ни ще вървят с лекота.

Източник: https://www.fiut.bg/

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: