„Чин чин“ от Нуша Роянова

от

публикувано на 27.02.2024

„Когато послушаш огънчето в себе си, когато тръгнеш на път, за да намериш някого, когото непременно трябва да срещнеш, когато му помагаш, когато събуждаш обич, когато изграждаш приятелство, то цялата Вселена ти изпраща подаръци. И то най-различни – праща ти сила, смелост, мъдрост, радост, и то толкова много, че направо можеш да полетиш. Можеш да сбъдваш мечтите си, можеш да споделяш радостите си, можеш да сътворяваш песни, стихове, музика, да рисуваш, да танцуваш и да помагаш на свой ред на някого, който се нуждае от теб!“

С този цитат от новата детска книга  Чин Чин  на издателство „Дъбови листа“ ви въвеждаме в историята за приятелството и вярата, написана от Нуша Роянова. Интересните илюстрации, създадени от авторката, са в художествения стил на графиката и живопистта и дават възможност на читателите да усетят по-добре посланията, както  и да се потопят изцяло в ситуациите от сюжета.

В далечни, студени планини живее армазилът Гонзалес – голям, тромав и сив. А в слънчева, изпъстрена с цветя и пеперуди долина живее чинталчето Чин Чин. Как те се срещат и защо Чин Чин помага на Гонзалес да се сбогува с тъгата, самотата и сивотата, може да научите от страниците на книгата.

 

 

Любопитно е, чеЧин Чине увлекателна книга, вдъхновена от напълно измислени същества и истински природни картини, каквито са Побитите камъни край Варна и връх Монблан в Алпите. Макар че е замислена като емоционална история за деца, посланията в нея са толкова космополитни, че ще накарат родителите и учителите да преосмислят своите възприятия за духовните ценности в живота – радостта, благодарността и уважението, доверието и търпението, съчувствието и принадлежността.

Посланието „Чуй отвътре“, което историята отправя, насърчава децата и възрастните да се свързват по-често с гласа на сърцето, като вярват на това, което то се опитва да им подскаже. Това се случва с Чин Чин, когато усеща нещо различно в себе си, като не се отказва от него, а тръгва на пътешествие, преодолявайки всяко препятствие, за да открие дълбоката привързаност, която олицетворява доброто и красивото в живота. Както казва Уилям Шеспир: „Приятелят е този, който те познава такъв, какъвто си, разбира къде си бил, приема това, в което си станал и въпреки това нежно ти позволява да растеш.“

Книгата е подходяща за деца  на възраст между 6 и 10 години. Изданието е реализирано с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

 

 

Източник: https://dabovilista.com/
Източник: https://dabovilista.com/
Източник: https://dabovilista.com

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: