За русалките и водните духчета

от

публикувано на 19.03.2024

Харесвате ли русалки? А страх ли ви е от водни духчета? Разбира се, че не ви е страх от тях! Те  са зелени на цвят, носят големи шапки на главите си и правят само добри неща. Ако вкъщи си имате водно духче, трябва да се грижите добре за него и да си играете заедно, защото те обичат да им се обръща внимание.

А знаете ли, че един от най-известните чешки композитори Антонин Дворжак е написал музикална творба, посветена на русалките?

Сега ще ви  заведем на музикално-рисувателно ателие в Чешкия културен център, където се проведе  изложба с комикси, базирана на едноименната книга на известната илюстраторка Рената Фучикова. Тя  запознава малки и големи  по нетрадиционен начин с живота и творчеството на световноизвестния композитор Антонин Дворжак. Изложбата беше открита преди няколко дни, а на нея присъстваха специални гости от  Музея на Антонин Дворжак в Чехия.

По време на изложбата беше организирано ателие за деца, които рисуваха комикси, слушаха известни произведения от творчеството на Дворжак и  научиха повече за героите от неговите музикални творби. Срещаме ви с организаторката на събитието Силвия Дерибеева и с малкия  Алекс, който успя да се справи с всички задачи по време на ателието и освен това харесва русалките и водните духчета.

Източник: Чешки културен център

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: