„Писмото на мравката“ и МЪРфектният котарак Таби Мактат

от

публикувано на 16.04.2024

Знаете ли, че и мравките обичат да пишат? Е, не всички, само тези, които наистина са романтични натури и по цял ден мечтаят за един наистина вълшебен свят, в който всички мечти се сбъдват. Тази мравка, с която ще ви запозная сега е героиня на детската писателка и преводач – Мария Донева.

Нейната мравка ни учи как да бъдем добри, да не се отказваме от желанията си,  дори, когато няма как те да се сбъднат. Тя обича да пътува и да се среща с интересни хора. Мечтае и за любовта, затова пише писма.

А за тези от вас, които обичат котките, ще ви предложа  една много интересна книга на английската писателка  Джулия Доналдсън. Тя е посветена на един интересен котарак, на име Таби Мактат. През последните години  авторката е написала над 20 книги, които се радват на голямо внимание от страна не само на децата, а и на техните родители. Мъркащият котарак Таби не е като другите. Той е специален и всичко при него трябва да бъде МЪРфектно, защото само тогава, котката може да се почувства поне за миг   цар на животните.

Предлагам на вашето внимание интервю с Мария Донева, която ще ни потопи в света на мравките и мъркащите котки.

 

Източник: Жанет 45

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: