Патагонци, тролове и още любопитни същества…

от

публикувано на 14.05.2024

Сега ще се пренесем в Сливен, където се проведе 26-ия „Фестивал на детската книга“. В него взеха участие много детски писатели, книгоиздатели, художници и деца, които пишат. Програмата на фестивала тази година включва Кръгла маса с международно участие, изложби на илюстрации, конкурси, театрални постановки по български народни приказки и обичани български автори. Освен това имаше и ателиета по творческо писане и рисуване.

Аз бях там и сега ще ви срещна с детската писателка Петя Кокудева. Тя ще ни разкаже за най-новата си книга „Патагонци, тролове и още мои роднини“, чиято премиера се състоя на фестивала. Петя е пътувала из Южна Америка, Азия и Европа и тези нейни вълшебни пътешествия, изпълнени с много приключения и странни срещи,  дават идея  да напише книгата. Заедно с нея  ще завъртим глобуса и той ще ни отведе в Исландия, Дания, фиордите на Норвегия, Малайзия и страховитата област Патагония.

Книгата  на Петя Кокудева  „Патагонци, тролове и още мои роднини“  вече е в книжарниците.

Реших да попитам  и децата участници във фестивала какви книги обичат да четат. Имат ли си любими автори и герои? Да ги чуем!

Източник: Регионална библиотека Сливен

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: