Йога за деца в Пловдив

от

публикувано на 10.06.2024

Какво ще кажете през ваканцията да тренирате йога? Тя е много полезна за здравето и ни освобождава от стреса. Отиваме в Пловдив, където ни очакват Анелия Лазарова – учител по йога, децата Димана и Дани и Криси, която обича да плете приказки.

Йогата за деца през последните няколко години стана много популярна и все повече малчугани проявяват интерес към нея. Тя възпитава, успокоява и им носи радост.  Освен това чрез различни арт техники, децата се учат да бъдат креативни, спокойни и радостни от всичко, което правят.

За да развие креативното мислене на децата и часовете по йога в залата да станат още по-интересни, Анелия заедно със своята приятелка Криси, измислят за  тях интересни задачи. Научават ги да бродират и да плетат. Всяко детенце изплита свой герой, който е цветен  и готов да влезе в сценка от куклен спектаткъл.

Защо тренировките по йога са толкова важни за децата и тяхното здраве, ще ни разкажат Анелия  и Криси. С тях се свързах по телефона и още в самото начало на нашия разговор  ми се прииска да бъда при тях в залата.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: