Зоологическата градина във Франкфурт

от

публикувано на 01.08.2024

Сигурно сте посещавали много зоопаркове по света и всеки един от тях ви е направил впечатление с нещо. Но, ако не сте, ще ви предложа една виртуална разходка до зоологическата градина във Франкфурт, Германия. Град, разположен от двете страни  на река Майн. Това е  втората най-стара  зоо градина в Европа. Построена е през 1858 година и в нея живеят  повече от 4500 животни от различни видове.

Зоологическата градина  покрива 32 акра земя. В нейния парк се намират най-забележителните къщи за животни, включително уникалната къща Гжимек, в която посетителите могат да разгледат изложби, показващи  разнообразната фауна на о.Мадагаскар. Също така много интересен е и ексотариумът- мини зоокът с многобройните  животни от различни климатични райони.

На територията на зоопарка има и гора. Тя се нарича  Боргори и наподобява Джунглата в Африка. Нейни обитатели са маймуните.  Освен това тук се намира  къщата  на нощните животни и залата за птиците. А ако  харесвате пеперудите,  има различни представители от цял свят.

Зоологическата градина във Франкфурт е една от най-посещаваните в света.

Източник: Zoo Frankfurt

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: