Музеят на играчките в Нюрнберг

от

публикувано на 21.10.2016

Питали ли сте се къде се намира Раят на играчките? Със сигурност едно от кътчетата на този Рай е разположено в германския град Нюрнберг. Точно там  се намира един от световноизвестните Музей на играчките. Семейство Байер събира своята колекция от играчки в четириетажна буржоазна къща в центъра на стария град. Благодарение на колекционерската страст на двамата съпрузи, посетителите могат да се докоснат до всякакъв вид играчки като започнем от най-обикновените, изработени от дърво и ламарина и стигнем до модерни, високотехнологични произведения за забавление на децата.

Музей на играчките, Нюрнберг

Музеят на играчките в Нюрнберг е открит през 1971 година и интереса към разнообразните колекции събира над милиони посетители през годините. Мястото на разположение никак не е случайно, защото в миналото Нюрнберг е бил град на изкусни майстори на играчки. Именно в германския град са творили своите дървени кукли майсторите през Средновековието. По-късно в Нюрнберг  се появяват фабрикантите на различни видове влакчета, лодки и други любими предмети за децата, а още по-късно идва и индустриалната ера на модерните играчки

Днес деца и родители могат да се насладят на творчеството на  нюрнбергски занаятчии и индустриално произведените играчки през вековете. Всичко това, събрано в  Музея на играчките в Нюрнберг.

Източник: www.tourismus.nuernberg.de
Източник: www.thousandwonders.net
Източник: www.nuremberg123.com
Източник: www.tourismus.nuernberg.de

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: