Детски ателиета в Националния етнографски музей

от

публикувано на 02.11.2016

През ноември Националният етнографски музей, съвместно с Фондация Изиарт, ще проведе любопитни детски ателиета, посветени на традициите. Още тази събота, на 5 ноември, ще имате възможността да се включите в първото етнографско ателие. Бъдете там в 12:00 часа. Ще се запознаете с настоящата изложба в музея „Вотиви” и ще направите свои оброчни фигури, подобни на изложените. Специалист от музея ще ви изнесе кратка лекция за наследството на траките и практиката „вотиви“.

До края на ноември ще можете да се включите в още три етнографски ателиета – за изработка на национални носии, плъсти (традиционна техника с вълна) и кукерски маски.

Инициативата е част от кампанията за набиране за средства за изграждане на Образователен център в Националния етнографски музей „Опознай традициите, за да обикнеш народа си!“. Целта на създаването му е малки и големи посетители да се докоснат до традиционните български занаяти и обредни практики, а учениците да посещават центъра като част от обучението им по дисциплини от образователната програма в училище.

Източник: Национален етнографски музей

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: