Премиера на „Нещото“

от

публикувано на 01.12.2016

15129548_551725638354224_5708208583134969984_oНа 9 декември артистите и музикантите от Мукемахер, Берлин и Мечоците ще се срещнат в Чешкия център в София, в 18:30 часа. Muckemacher са двамата берлински музиканти Верена Рот и Флориан Ерлбек, които са създали и утвърдили своя музика за деца, която включва стилове като рокстеди (наследник на ямайския стил ска и предшественик на регето) и латиноамериканска музика, комбинирана с фънк, афробийт, дъб, рап и бийт бокс. Muckemacher е техният последен музикален проект, стартирал през 2013 г. с цел да се предложи лека алтернативна музика за деца с лесни за запомняне текстове. До момента музикантите са издали два албума – „Дигидиги Бамбам“ (2014 г.) и „Курукуку“ (2016 г.). Музикалното дуо дава на публиката уникално преживяване, което със сигурност ще бъде запомнено.

Мечоците са Константин Кучев и Александър Евтимов – Шаманчето. Шаманчето е артист, музикант, певец. Константин е певец-импровизатор. Пише музика за представления. Импровизира музика на живо с глас, китара и цигулка. Музиката им е импровизирана, създават я заедно с публиката. Всяка идея на публиката може да се превърне в песен, свободно и без ограничения.

Muckemacher срещат Мечоците почти случайно в софийската джунгла. След опознавателно ръмжене и дружески игри, музикантите решават да направят нещо заедно – „Нещото“. То е музикално околосветско пътешествие за деца, пораснали деца и деца преструващи се на възрастни. Изненадващ концерт за саксофон, пиано, акордеон, цигулка, китара, перкусии, четири гласа и какво ли още не. Песни на български, немски, английски и няколко прясно измислени езика.

Какво ли ще се случи на това пътешествие? Бъдете и вие там в уречения ден и час. Адресът е ул. Г. С. Раковски 100, София.

Източник: Muckemacher

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: