Конкурс за детска рисунка на тема „Гергьовден“

от

публикувано на 29.03.2017

Гергьовден е един от най-големите традиционни български празници. С него в миналото започвала селскостопанската година. Народът вярва, че светът е поделен между светците. На свети Георги се паднало да владее полето. Затова този празник свързваме със събуждането на природата, с времето, когато горите, ливадите, нивите се раззеленяват. Гергьовден е празник на земеделските стопани, а също и на дърворезбарите.

Национална гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“ в град Трявна чества празника на училището на 6-и май, Гергьовден. По традиция всяка година училището обявява национален конкурс за детска рисунка на тема „Гергьовден“ с участието на ученици от ІV, V, VІ, VІІ и VІІІ клас.

Изискванията към конкурсните творби са следните: да са изпълнени с графични или цветни материали; размерът на творбите да е 35 х 50 см, да има информация на гърба им – заглавие, техника, трите имена на автора, адрес и учебно заведение или школа. Приемат се до две творби от участник. Крайният срок за участие е 30 април. Има и награди, а изпратените рисунки ще бъдат включени в изложба в сградата на НГПИ „Тревненска школа“ гр. Трявна.

За информация може да се обадите на телефон: 0887480894 или да пишете на имейл: artschooltryavna@unicsbg.net.

Източник: Национална гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: