Започва „Походът на книгите“

от

публикувано на 29.03.2017

От 2-ри до 23-ти април в цялата страна ще се проведе шестото издание на Националната кампания за насърчаване на четенето „Походът на книгите“.

В Детския отдел на Столична библиотека празникът на книгите започва на 2-ри април 2017 г. (неделя) от 11:00 часа. Начало на кампанията ще даде проф. Николай Денков, министър на образованието и науката. Любими актьори ще прочетат за вас откъси от своите любими детски книги. Малките гости и техните родители са поканени и на мини-театрален спектакъл, който ще отбележи рождения ден на Ханс-Кристиан Андерсен. От Столична библиотека са предвидили още и „Смехоранско караоке“ от 18:00 часа, както и среща с приказни герои в „Нощта, в която книгите оживяват“ от 20:30 часа. Входът за всички събития на 2-ри април е свободен и Ви очакват!

В неделния ден от 11:00 до 18:00 ч. в Детския отдел художникът Христо Кърджилов и други приятели на децата ще рисуват с малките посетители приказни герои, а писателите Юлия Спиридонова, Юлия Момчилова, Марин Бодаков и Йордан Ефтимов ще четат произведения за деца.

Всички деца и родители ще могат да получат безплатни едногодишни читателски карти за Столична библиотека от 11:00 до 18:00 часа.

Националната кампания „Походът на книгите“ се организира от Асоциация „Българска книга“ в партньорство с Българска Библиотечно-информационна асоциация и Министерство на образованието и науката. Официални партньори на кампанията са Столична община, Столична библиотека, Национален център за книгата, фондация „Детски книги“ и уеб-сайтът „Аз чета“.

Източник: Столична библиотека
Източник: Столична библиотека

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: