Пролетни багри

от

публикувано на 04.04.2017

На 7, 8 и 9 април Националният музей „Земята и хората“ кани малки и големи на Великденско изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни. Изложбата е отворена от 10:00 до 19:00 часа.

За вас, деца, в рамките на изложението, са подготвили две много любопитни работилнички.

Едната е посветена на пролетните багри или природните пигменти, с които оцветяваме традиционните пролетни празници. Ще се забавлявате с изработването на великденски сувенири – картички и яйца, които ще декорирате с минерални пигменти. Материалите се предоставят от музея, а от вас се иска фантазия и сръчност. Заниманието ще се проведе на 8 и 9 април, от 11:00 часа, на втория етаж в Експозиционната зала на музея.

Само в неделя и по същото време, ще може да си направите и дребни бижута с камъни. Това занимание ще се води от ателие Марабу – училище за дизайн и творчество.

Освен постоянната експозиция на музея, може да видите и новата временна експозиция „Сътворени от водата“. Тя представя образци от фондовете на музея, образувани от „чиста, бистра“ вода. Ще останете изненадани от възможностите на „обикновената“ вода да твори.

Националният музей „Земята и хората“ се намира на адрес бул. Черни връх №4 в София.

Източник: Pixabay
Източник: Национален музей „Земята и хората“

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: