Приказките в „Ранобудно петленце“ от 6 до 10 ноември

от

публикувано на 06.11.2017

Някога в далечни времена бизонът, който бил избран за цар на всички животни, разгневил небесния дух Нанабозо. И той го наказал. В понеделник, на 6 ноември, сме ви подготвили индианската приказка „Как бил наказан бизонът?“

Във вторник, на 7 ноември, точно в 7 без 10 часа по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио, слушайте приказката за двата сърдити облака Малък облак и Дъждовно небе, по Доналд Бисет.

В сряда, на 8 ноември ще чуете българската приказка „Простирай си краката според чергата“, в която един много капризен цар, все от нещо е недоволен, бил надхитрен от един шивач.

На вълка му писнало постоянно да го обвиняват, че е лош – ту изял червената шапчица, или пък издухал къщичката на трите прасенца, схрускал седемте козлета и така нататък. Тук, в Българското национално радио получаваме и записваме приказки, написани от деца! Този четвъртък, на 9 ноември се събудете с приказката „Добрият вълк“, която ни изпрати 13 годишният Явор Чукоев от Русе.

„Абер кабер домине“… Това си повтаряло Тролчето, което учило седем години за магьосник. Обаче взело, че се изгубило…и всичките му магии не му помогнали. В петък, на 10 ноември, слушайте приказката на Весела Фламбурари „Запознай се“.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: