Приказки от слънчева Африка в „Ранобудно петленце“

от

публикувано на 09.03.2018

Знаете ли, деца, че някога кенгуруто изглеждаше по съвсем различен начин – беше с четири къси крака, беше вълнисто, беше сиво, беше неумерено горделиво. Какво се е случило с него ще научите в понеделник сутрин, на 12 март, от историята на любимия ни автор Ръдиард Киплинг „Сказание за кенгуруто“. Програмата е „Христо Ботев“ на Българското национално радио, а часът е 7 без 10.

Знаете ли, кое е най-хитрото животно в Африка? Това със сигурност не е Кума Лиса, а е заекът Льок, но за него ще ви разкажем някоя друга сутрин. Във вторник, на 13 март, от Ицко Финци ще чуете африканската приказка за хитрото, лекомислено и доста шумно животно „Маймунката Голо“.

В сряда сутрин, на 14 март, слушайте приказката от далечен Сенегал, страна в сърцето на Африка, за хубавия и храбър младеж Самба.

В четвъртък сутрин звучат приказки, написани от деца. На 15 март сме Ви подготвили приказката „За бебетата и щъркелите“.

В петък, 16 март, ще ви събудим с още една приказка от далечна Африка, където все още я разказват – „Дъщерята на водите и бедният рибар“ за русалката, която се омъжила за човек от селцето Трите мангови дървета.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: