Английски приказки в „Ранобудно петленце“

от

публикувано на 20.04.2018

В понеделник сутрин, на 23 април, нашата разходка в света на приказките ще започне така: „Имало едно време един мъж на име господин Пъфблоу, който носел огромна шапка. Той бил много строг човек, и когато вървял по улицата много, ама много се ядосвал, ако някое от децата се заглеждало дълго и вторачено в шапката му. Един ден обаче вятърът си я харесал…“. Английската приказка „Шапката на господин Пъфблоу“ започва точно в 7 без 10 часа, по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

Във вторник, на 24 април, ще се разходим до Китай, където все още разказват приказката за момчето на име Ма Янг и неговата история за „Вълшебната четка“.

Обичате ли, деца, спанак?! В сряда сутрин, на 25 април, сме ви подготвили една от историите на автора Красимир Дамянов „Спанакът и желязото“ за злояди деца, или още приказки за разяждане, които се разказват или четат на злояди деца и са напълно безвредни за останалите.

Една любима детска приказка ще може да чуете в четвъртък сутрин, на 26 април, когато в „Ранобудно петленце“ звучат приказки, написани от деца. Тя се нарича „Човекът с многото носове“.

Приказната ни разходка тази седмица ще завърши също с английска приказка. В петък, на 27 април, слушайте забавната история за „Момчето с дългото име“.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: