Как да си приготвим вкусен бухал – сандвич? Първо се оглеждаме какви зеленчуци имаме вкъщи. Необходими са ни морков, две листа зелена салата, малко краставичка, чери доматче или малък резен домат, и няколко маслинки без костилки. После отваряме хладилника и оттам взимаме масло, парче кашкавал и топене сирене. Някои продукти могат да се сменят с други. Със сигурност бухал можем да направим и с други продукти.
Сега взимаме филия хляб, намазваме я с маслото и слагаме парчето кашкавал отгоре. Върху него подреждаме листата от салата, както е показано на снимката. Сега много внимателно, като пазим всички пръстчета, нарязваме две кръгчета топено сирене и две търкала краставичка за очи. Поставяме ги, а върху тях слагаме две резенчета маслинки. За носа отрязваме колелце от моркова, разделяме го на две, едната половинка я поставяме за нос, а другата изяждаме. Крилцата правим от резенче краставичка, разделено на две. Доматчето разрязваме на две половини и ги слагаме за ушички на бухала. Крачката може да направим от морков или от краставица, както е показано на снимката. Бухалът е готов за закуска. Да ви е сладко!
БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.