Царството на феите в „Ранобудно петленце“

от

публикувано на 11.05.2018

В седмицата от 14 до 18 май с „Ранобудно петленце“ ще пътешестваме в страната на хилядите желания – царството на феите!

Първо ще разберем как се става фея! В понеделник сутрин, на 14 май, слушайте историята „Да станеш фея“, създадена от писателя Андре Мороа.

Когато едно момиченце се превърне във фея идва миг, в който непременно трябва да се срещне с кралицата на феите! Във вторник, на 15 май, се подгответе за среща с „Кралицата на феите“, по Андре Мороа.

Знаете ли, че някога в Китай, в замък от коприна, две небесни феи тъкали от сутрин до вечер облаци – по един облак с формата на наковалня и седем бели рунтави облачета. Обаче това страшно им омръзнало…Митът „Огледалата на небесните феи“ може да чуете в сряда, на 16 май.

Имало едно време един крал, който вместо да си гледа кралските работи все се разхождал. Така срещнал една бабка – куца, с гърбица и крива шия…В четвъртък сутрин, на 17 май, се събудете с италианската приказка „Отмъщението на феята“.

Вие имате ли си добра фея да ви се притичва на помощ винаги, когато на пътя ви застане проблем? В петък, на 18 май, слушайте забавната история по Доналд Бисет „За добрата фея и носорозите“.

„Ранобудно петленце“ започва в 7 без 10 часа по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

 

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: