Приказки и легенди от далечна Африка

от

публикувано на 22.06.2018

Имаме чудесна лятна изненада за всички вас, които обичате да слушате приказки! В „Ранобудно петленце“, от 25 до 29 юни, сме Ви подготвили пет нови приказки. Четири от тях идват от слънчева Африка, а една от Азербайджан – държавата, разположена между Европа и Азия. Нашият сладкодумен разказвач е актрисата Добриела Попова. „Ранобудно петленце“ започва в 7 без 10 часа по програма „Христо Ботев“ на Българското национално радио.

В понеделник, на 25 юни, ще разберете защо заекът Льок е най-умно животно в Африка от приказката „Заекът Льок и богът на тропическия лес“.

Във вторник, на 26 юни, ще ви разкажем историята за един вълшебен там-там, ако не знаете, така се наричат вид барабани в Африка.

В сряда, на 27 юни, очаквайте приказката за „Танцьорът Ценгор“, цар Андриампандраманенитра и неговата сладкогласна птица.

Приказката в четвъртък, идва от друга част на света – от Азербайджан. Тя е за „Умната Зарнияр“, която спасила мъжа си Мамед от един алчен шах и неговата учена котка.

В петък, на 29 юни, отново се връщаме в Африка, за да ви разкажем приказката за „Храбрият моряк и змеят Ндримоб“, с която ще кръстосаме Индийския океан и ще акустираме на бреговете на страната Инандоа.

 

Източник: Pixabay

БНР© 2018 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: