Национален природонаучен музей „Смитсън“

от

публикувано на 17.03.2020

Искате ли да се потопите в невероятната колекция от над 125 милиона екземпляра от природни науки и културни артефакти?! Е, тогава използвайте времето до 29 март и посетете онлайн тура на Националният природонаучен музей „Смитсън“.

Музеят се намира във Вашингтон и е една от атракциите на града.  Често музеят попада в класации за най-често посещаваните музеи в света.

Музеят  Смитсън е част от  Смитсонова институция – музеен и изследователски комплекс, който се състои от  19 музея, зоологическа градина и 9 изследователски центъра. Музеят носи името на британския учен Джеймс Смитсън, който чрез дарение, поставя началото на изграждането на Смитсоновата институция.

Какво ви очаква в музея? Честно да ви кажем има толкова вълнуващи неща, че е по-добре да ги видите сами. Само ще провокираме любопитството  като ви кажем, че има Динозавърска зала, която наистина ще ви очарова.

В музея е изложен и най-големият син диамант в света с тегло 45,52 карата. Стаята за кости и влечуги също е много атрактивна и интересна за най-малките.

Приятен престой в Националният природонаучен музей „Смитсън“.

 

 

Източник: https://washington.org
Източник: https://washington.org
Източник: https://washington.org

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: