В света на вулканите

от

публикувано на 21.08.2020

Харесвате ли вулканите? А виждали ли сте как изригват? Земята започва да се тресе и от вулкана излиза гъст пушек. Лавата се стича надолу и залива всичко.

В света има много действащи вулкани. Например: Етна, Кракатау, Везувий, Стромболи и много други. Всички сте чували за древния град Помпей, който се намира в подножието на Везувий. В един августовски ден, през далечната 79-та година, никой от жителите на града не подозирал, че високата планина, всъщност е заспал вулкан, който се е събудил. Везувий изригнал и засипал за векове градовете Херкулан и Помпей. Много малко хора успели да се спасят.

На 25-ти август 2020 г., от 11 часа, „Био игри“ организират  ателие „Вулканични приключения“, за всички деца, които искат да научат повече за това природно явление.  Вулкани под земята, вулкани над земята, вулкани под леда и на дъното на морето. Вряща  лава! Огън, жупел и прах! Страховита гледка! Ако всичко това ви допада, присъединете се!

Всеки участник ще може да си направи свой вулкан, който може и да изригне!  Повече информация за събитието ще намерите на сайта на „Био игри“.

Източник: pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: