Съботният детски стрийм на 12 декември 2020

от

публикувано на 09.12.2020

В съботния стриийм на 12 декември , между 9.00 до 12.00 часа,  на адрес www.detskotobnr.binar.bg , сме подготвили специално за вас:

Приказки от цял свят, в които ще чуете: какво послание се крие в „Коледната картичка“; „Защо кенгурото има дълга опашка“; как живее „Теменужка на Северния полюс“, къде се запознават „Принцесата и козелът“. Очакват ви  вълнуващи разкази и  невероятни герои!

В радиосъстезанието „Златната ябълка“, любопитният ни Триглавият змей е подготвил отново сложни въпроси, много награди и страхотни шеги за всички участници.

Виолета Димитрова ще ви въведе в невероятната история на стария рибар Оно и неговия малък приятел – морската видра Онче.

В „Детското.БНР“ с Ирина Вълчанова  отваря „Работилничката за фантазьорстване и невероятстване“ с темата за смеха. Къде е градът на смешковците и колко вида смях има, ще разберете от малките участници. После ще научите защо племето пирахи не спят. В рубриката“ Това пък какво е?“ ще тръгнете по следите на думата „цинцибайче“. За финал ще имате страхотното предизвикателство да напишете приказка с участието на седем джуджета и…седем козлета.

В детската  етнографска рубрика „Яйцето на света“, Ани Маринова ще се отправи на Север, за да ви разкаже как живеят ескимосите през зимата.

Кой е латиноамериканският танц, обхванал целия свят, каква е връзката му с инструмента бандонеон и как Хулио Иглесиас е замесен в цялата тази история,  ще  разкрие Тома Спространов в поредицата  „Музикални картинки“.

В „История на изкуството за деца“ ще се пренесета назад във времето, когато испанският крал Алфонсо подписва Хартата на Университета в Саламанка, създаден по негова заповед. После ви очаква обиколка из забележителностите на красивия холандски град Маастрихт.

Музикалното оформление на съботния детски стрийм е на редактора Албена Велева.

Източник: https://pixabay.com/

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: