Детската ни програма за 29 януари

от

публикувано на 27.01.2022

 

И тази събота не пропускайте да чуете нашата специална детска програма, която ще започне точно в 9.00 сутринта и ще продължи цели три часа. Очакват ви интересни срещи, много музика и  вълшебства!

Ще започнем с приказките. Първата, която ще чуете е „Дали е важно да се асфалтират пътищата“ от Доналд Бисет. После ще ви запознаем с „Мързеливият Джек“ и „Принцесата с големите очи“. Ще ви предложим древногръцкия мит за героя Тезей и боливийската  приказка, посветена на величествената птица кондор. Няма да пропуснем и децата, които обичат да пишат. Ще чуете една интересна история за „Къщата“.

Веднага след това е време за „Детското.БНР“ с Виолета Димитрова. Тя ви е подготвила  незабравима среща с любимия вълшебник Хари Потър и неговата създателка Джоан Роулинг. Ще разберете защо в този студ пред една книжарница в столицата се изви дълга опашка, за да могат децата да се снимат и да вземат автограф от актьора Станислав Яневски, влязъл в ролята на Виктор Крум.  А колко вкусна може да бъде една торта, особено,  ако върху нея е изобразена книгата с магии на Хари Потър? Всичко това и още много любопитни неща,  ще можете да чуете в предаването.

Ще продължим с още едно интересно издание на „Детското.БНР“ .Този път в компанията на Ани Маринова, която ще ви заведе в света на скъпоценните камъни,  а след това  ви  предлагаме и рубриката ни „Домашен любимец,“,  посветена   на зайците.

Следва етнографската ни рубрика „Яйцето на света“. В този брой Ани Маринова ще ви разкаже за  празника на Свети Атанас и как той се празнува в Етрополе.

В „От соул до рокендрол“ Томи Спространов ще „подреди“ картинките от живота на голямата кънтри певица Доли Партън.

Ще завършим с поредния интересен епизод от   „История на изкуството за деца“.  Ще  ви разкажем за двореца Амбрас, църквата Хофхирке и Хофбург.

Музиката  избира музикалният  редактор Албена Велева.

Бъдете с нас от 9.00 до 12.00 часа на 29  януари и се забавлявайте!

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: