Да тръгнеш по море на околосветско пътешествие

от

публикувано на 21.02.2023

Какво ще кажете да си направим едно вълнуващо околосветско пътешествие – за кратко време ще посетим места, на които никога не сме били. Съгласни сте, нали? Тогава ви предлагам да се качим на някой кораб и да потеглим на юг. Затворете очи и се отпуснете, чувате ли морските вълни и гларусите? А в далечината е акостирал нашият кораб и ни чака.

Докато моряците се приготвят за път, ние се качваме на палубата и се настаняваме в големия салон. Моите верни помощници: Милица, Никол и Божидар от 77-мо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ вече заемат местата си и отварят картата, за да видят какъв ще е маршрутът ни. Дали към Атлантическия или към Тихия океан да тръгнем? Макар, че там морските течения са доста опасни. Но, когато си на път по вода, никога не знаеш накъде ще те отведат вълните. А в случай, че и корабът няма търпение да стигне до крайната точка, тогава може всичко да се обърка.

Божидар иска да тръгнем към Индия. Но така ще трябва да заобиколим цяла Африка и това ще отнеме време. Предлагам първо да поемем към Йонийско море, а след това пълен напред към Атлантика. По пътя ще разгледаме Азорските острови, Мадейра и едно много интересно кътче, наречено Фуертевентура- част от архипелага на Канарските острови. Както знаем всяко пътешествие зарежда с положителна енергия и прекрасни емоции. А какво ли е усещането да си на круиз и да обикаляш толкова много интересни места? Със сигурност е истинско вълшебство, което трябва да се случи на всеки, който обича пътуванията по море.

 

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: