Как се създава училищен химн?

от

публикувано на 30.09.2024

Официалното откриване на  четвъртото издание на инициативата „Светилник 2024/2025: Музика – лъчи“ ще се проведе на 1 октомври от 11.00 ч. на сцена „Централни хали“. Тази година слоганът е вдъхновен от символите и дълбочината, които поетът Пейо Яворов разкрива в стихотворението си „Две хубави очи“.

 

На събитието ще присъстват някои от авторите, сътворили химни за инициативата „Светилник“ през нейните три издания до момента. Надежда Захариева, Хайгашод Агасян, Ивайло Терзиев, Светослав Лобошки и Петко Дреников са сред участниците, които ще разкажат интересни неща около творческия процес.

По време на откриването на четвъртото издание ще бъдат представени и част от студентите от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, направили клипове за химните в инициативата. Каузата на инициативата „Светилник“ – да се сформират устойчиви училищни общности с непреходни ценности и да се развива културната среда в България, ще подкрепят с присъствието си генералният директор на БНР Милен Митев и заместник-генералният директор на БТА Евгения Друмева.

Гостите и участниците на откриването на четвъртото издание на инициативата ще имат възможността да чуят и един от химните, създадени благодарение на „Светилник“, изпълнен от ученици на софийското 119-то средно училище „Акад. Михаил Арнаудов“.

Събитието ще приключи на площад Бански, където децата ще пуснат балони в небето.

Източник: Мюзик ауторс

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: