Да нарисуваш мечтите си

от

публикувано на 02.10.2024

Знаете ли как изглеждат мечтите? Цветни ли са или чернобели? Могат ли да летят и кога идват при нас? А помагат ли ни в трудни моменти? Отговорите на всички тези въпроси ни дават картините на деца, които никога не се отказват да мечтаят и вървят напред, сбъднали своите мечти. А това ги прави щастливи и още по-борбени, за да се справят с новите предизвикателства, които съдбата им предлага.

В галерия „Нирвана“ само преди дни бяха показани прекрасни картини на деца и младежи, живеещи в социални институции. Организатори на събитието освен галерията са  и Фондация „Движение на българските майки“. Изложбата представя творби на деца и младежи със специални потребности, както и младежи, напуснали социалните домове. Изложбата е с кауза да подкрепи таланта на тези деца, за да могат да продължат да се развиват успешно.

Средствата, събрани от продажбата на картините, ще бъдат предоставени на участниците за тяхното обучение. Една от творбите озаглавена „На крилете на мечтите“ беше откупена от Президента на Република България – Румен Радев.

Сега ще ви запознаем  с творците и техните ментори, с които си говорим за мечтите и как се постигат те, дори и в трудни моменти.

Източник: Калина Колева
Източник: Калина Колева

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: