Съботният детски стрийм на 9 януари 2021

от

публикувано на 08.01.2021

В съботния стрийм на 09 януари , между 9.00 до 12.00 часа,  на адрес www.detskotobnr.binar.bg , сме подготвили специално за вас:

Приказки от цял свят, в които ще чуете: „Глупавият вълк“ от Елин Пелин, индианската легенда „Защо небето станало високо“, „Приказка за двата микроба“, написана от дете.  И още  вълнуващи разкази и  невероятни герои!

В радиосъстезанието „Златната ябълка“ отново ви очакват страхотни приключения. Триглавият змей се е подготвил и тази година да ви затрудни като е подменил съдържанието на чувала с още по-вълнуващи истории и невероятни въпроси.

В „Работилничката за фантазьорстване и невероятстване“ с Ирина Вълчанова ще измисляте нови приказки; ще разследвате значението на думата „кукуда“; ще се впуснете в разкриване на загадката на дългият и неудържим смях, появил се в село Кашаша, Танзания.

В „Детското.БНР“ с Калина Колева ви очаква разходка из Музея на илюзиите в София.  Пригответе се за магично приключение и потапяне в света на илюзиите.

В детската  етнографска рубрика „Яйцето на света“, Ани Маринова отново ще ви отведе на Север, където ще ви срещне с ескимосите и техния различен начин на живот.

В поредицата за деца  „Музикални картинки“, Тома Спространов тръгва по стъпките на музикалния стил рокабили, който съчетава кънтри и класически рокендрол.

В „История на изкуството за деца“  предстои пътешествие до крепостите на Асеневци:  Трапезица, Царевец и Стринава. При археологическите разкопки през изминалите повече от 100 години, на Трапезица са открити останки от военни сгради, жилища на боляри и висши духовници и два големи манастира.  Какво още не знаете за крепостите на Асеневци, ще чуете в „История на изкуството за деца“.

Музикалното оформление на съботния детски стрийм е на редактора Албена Велева.

Последни 6 статии
Приказките на Ирина Карадимчева

08/01/2021

Илюзиите, които забъркват бъркотии

05/01/2021

Приказната програма на „Ранобудно петленце“

03/01/2021

ДЕТСКОТО.БНР от 4 до 8 януари 2021 година

03/01/2021

Честита Нова година!

01/01/2021

Елха от стъкло
Източник: pixabay.com

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: