Арктическият нарвал

от

публикувано на 25.09.2018

 

Той живее в ледените води на Антарктида. През зимата, заедно с огромните късове лед се придвижва навътре във водата, а през лятото излиза навън, пътувайки отново върху замръзналите късове.

Нарвалът е вид зъбат кит. На носа си има огромен тънък рог, който му помага да ловува. Тежи 85 кг и се храни с риба. Женските раждат на всеки три години.

Тези китове са застрашени от изчезване и все по-рядко се срещат в природата на студения континент.

narval-1
Източник: pixabay
Източник: pixabay

БНР© 2018 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: