Седмица на Мечо Пух

от

публикувано на 13.11.2018

„Ето мечето Едуард слиза по стълбите… бум… бум… бум… с главата надолу зад Кристофър Робин. Това е единственият начин за слизане по стълба, доколкото му е известно. Понякога му се струва, че сигурно има и друг начин — само да можеше за минутка поне да не си чука главата о всяко стъпало, а да помисли малко. Тогава пък му се струва, че няма! Но както и да е, ето го вече долу, готово да ви бъде представено: Мечо Пух!“

Сигурно на много от вас Кристофър Робин и Мечо Пух са не само добре познати, а и любими герои. Авторът на прекрасната история  за Мечо Пух и неговите приятели е Алън Милн. Разказват,че още преди да се роди тази история, синът на писателя, Кристофър Робин Милн, много харесал едно мече, по време на разходка с баща си в Лондонската зоологическа градина и започнал често да го посещава. Понякога дори влизал в клетката му. Дал му и име – нарекъл го Уини. По-късно прекръстил и любимото си плюшено мече Едуард , в чест на мечето от зоопарка. „Пух“, пък, по всяка вероятност идва от звука,който Мечето Едуард е издавало, за да пъди мухите от носа си, докато е висяло повече от седмица на ръцете си / това приключение е описано в книгата /.

Тази година в Седмицата на Мечо Пух и Алън Милн, от 19 до 23 ноември 2018 г. в Столичната библиотека, ще можете да си припомните любими Мечопухови моменти . И понеже, както самият Мечо Пух казва, „не можеш да седиш в твоя ъгъл на гората, чакайки другите да дойдат при теб – понякога трябва ти да ходиш при тях.“, не трябва да пропускате тази среща.

 

Поканени са всички учители да доведат своите ученици от 1 до 4 клас.

 

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: