Световен ден на мигриращите птици в Столичния зоопарк

от

публикувано на 25.04.2019

Българското дружество за защита на птиците отбелязва в Столичния зоопарк, на 11 май, събота, от 10:30 часа, Деня на мигриращите птици!

На фокус ще бъде величественият египетски лешояд! Ще имате възможност да се запознаете и с други два вида негови събратя – царския орел и щъркела!

Какво ще откриете и преживеете в зоопарка на Световния ден на мигриращите птици?

Всички посетители на Столичния зоопарк ще имат три възможности да научат повече за египетския лешояд и за неговото незаменимо значение като чистач в природата. Всяко една стъпка от програмата е свързана с маршрута и опасностите, които дебнат лешояда по време на прелитането на хиляди въздушни мили до крайната му цел – Африка и обратно към Балканите.

Ще се запознаете с най-важната и специална екипировка на всеки учен, занимаващ се с птици – незаменимите бинокъл и тръба! Аниматор ще нарисува лицата на децата, преди старта на предизвикателството: „Миля за египетския лешояд“.

Ето и програмата:

От 10:30 до 11:30 – „Баба, дядо и внуче“ – лекционен курс за възрастни и бебета.

От 11:00 до 13:00 – Начало на предизвикателството „Миля за египетския лешояд“ за деца и родители.

От 13:30 до 14:30 – Лекция за величествените птици! Освен нея ще можете и сами да проверите дали летенето е лесна работа! Чрез помощта на батут ще имате възможност за секунда полет във въздуха!

Източник: БДЗП

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: