„Къщата на кокоши крака“

от

публикувано на 24.03.2022

Оригинална, увлекателна, заредена с много нежност и магия, книгата „Къщата на кокоши крака“ съчетава мотиви от славянския фолклор с важни за децата въпроси като приятелството, отговорността към другите и умението сам да ковеш съдбата си – въпреки обстоятелствата.

Като много момиченца в приказките, дванайсетгодишната Маринка мечтае за нормален живот с безброй приятели. Но как да ги намери, при положение че къщата ѝ е на кокоши крака и всеки ден се мести на ново място? А баба ѝ е не каква да е баба, а Баба Яга, която знае тайните на живота и на смъртта, помага на покойниците да се преселят в отвъдното и да се върнат на звездата си и настоява внучката ѝ да тръгне по нейния път. Маринка се опитва да промени съдбата си. Но къщата на кокоши крака е намислила друго…

Автор на книгата е Софи Андерсън. Тя създава любопитни светове на въображението и на дръзките мечти. Завършила е Ливърпулския университет. Работила е като геолог и като учителка по естествознание. Преводът на книгата е на Лидия Шведова, а илюстрациите са на Елиза Паганели. Книгата е подходяща за деца от 8 до 14 години.

Източник: Издателство Лабиринт

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: