„Зайчето Питър“ и Биатрикс Потър

от

публикувано на 31.05.2022

Тази неделя в предаването „Детското.БНР“ си говорихме за един любим литературен герой – Зайчето Питър. Разказахме ви как авторката на историите за пакостливия пухкавелко, Биатриск Потър започва да пише и какво я вдъхновява.

 

Илюстрациите на Зайчето Питър и другите герои, също са създадени от Биатрикс Потър. Какво е типично за нейните рисунки, ни разкри илюстраторът Мая Бочева.

 

„Забавните приключения на Зайчето Питър“ е книжка, която ще ви потопи в лудориите на симпатичното зайче. Очакват ви част от вълнуващите истории на Питър и прекрасните илюстрации на Биатрикс Потър.

 

Представихме ви и юбилейното издание, посветено на Зайчето Питър. Тази специална книжка се появи на българския книжен пазар по случай 120-тата година от създаването на историите за своенравното зайче, облечено със синьо палтенце и обичано от малки и големи и до днес.

 

С Божидара, Жасмина и Александър от Шесто основно училище  „Граф Н. П. Игнатиев“ /гр. София/ говорихме за белите, на които са способни зайците и най-очарователните неща, които децата харесват в Зайчето Питър.

Тук може да чуете какво ядат зайците, според децата.

 

А какви бели могат да правят зайците. Чуйте тук.

 

Какво най-много харесват децата в  Зайчето Питър? Ето и отговорите.

Източник: http://trud.cc
Източник: http://trud.cc
Източник: http://trud.cc

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: