„За рева на лъва“

от

публикувано на 04.06.2022

Възможно ли е, според вас, лъв да си загуби рева? Как? А кой може да му помогне? В новата детска книга „За рева на лъва“ на латвийския писател Юрис Звиргздинш може да разберете за чудното приключение на изобретателното момиченце Раса и нейните приятели – кученцето Зоро и парцаленото мече Тобиас.

Веселата компания на Раса живее близо до Зоологическата градина и всеки ден момиченцето се наслаждава на рева на лъва Лео. Раса мечтае да се запознае с Царя на животнитните и да разбере всичко за Африка. Да, но няколко последователни дни Лео мълчи. Какво ли става с него?

Раса и приятелите й се впускат в чудно приключение, за да помогнат да Лео да възвърне своя рев. Те пробват да го излекуват с ментови мъфини, но не успяват. Тогава се залавят със сериозната мисия, да намерят суровина за рева на лъва.

Приятелите са сплотени и креативни докрай и тези техни качества ги отвеждат до мечтания успех. Къде ще намерят рева на лъва и защо тяхната помощ се оказва изключитено ценна, може да прочетете в детската книга „За рева на лъва“.

Източник: https://tochitza.com/

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: