Йога с животни

от

публикувано на 28.06.2022

Могат ли животните да практикуват йога? Трябва ли да притежават гъвкавост и кои моменти ги ядосват, за да се налага да се успокояват с йога? Тези и още някои интересни въпроси, свързани с йогата и животните, зададохме на децата в предаването „Детското.БНР“.

 

След като разбрахме, че някои малчугани вярват в способностите на животните, да се справят с йога, а други от децата са категорични, че пухкавите и пернати симпатяги не биха могли да усучат телата си в йога пози, ви запознахме с две нови детски издания.

„Йога в гората“ от Кристиан Кер е забавна книга, в която главен герой е Меца. Тя тъкмо се събужда от дълъг сън и има нужда от енергия и бодрост. На помощ, веднага се появяват другите животни от гората, които внимателно и старателно показват йога упражнения на Меца. Накрая, тя усеща прилив на сила и е готова да открива още и още вкусен мед. Йога упражненията са показани доспъпно с картинки и кратки обяснения, така че и вие да успеете да се справите с тях. Все пак никой от нас не обича да става рано сутрин, но с десет минути йога, може да подобрим началото на деня си.

 

„Йога във фермата“ е другото заглавие, в което авторът Кристиан Кер ще ви запознае с кученцето Тери, което не обича да спи. В звуковия файл може да чуете повече за съдържанието на книгата.

 

Източник: www.fiut.bg
Източник: https://pixabay.com/
Източник: www.fiut.bg

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: