Един увеселителен парк под земята

от

публикувано на 26.10.2022

Представяте ли си да се качите на Виенско колело, което се намира на около 100 метра под земята? Какво ли ще бъде усещането да  играете пинг-понг или хандбал все едно, че сте в пещера? Може да ви се струва странно, но това е възможно. Под земята има голям увеселителен парк  и той е истинска атракция за малки и големи.

Намира се в Румъния, област Трансилвания и е разположен в няколко пещери, които преди векове са били солни мини. С помощта на стъклен асансьор може да се обиколи цялото пространство, което е добре осветено с неонови светлини. След спускане през поредица от тесни тунели, туристите се изкачват на висока платформа с изглед към главната пещера. Над нея се спуска водопад, а в горната й част има наистина страховити съоръжения, на които се качват по-смелите и оглеждат всичко от високо.

Виенското колело е с наистина огромни размери и е проектирано така, че при силно завъртане да променя формата си, за  да не се закачи странично за някое пещерно образование.

Това място колкото и невероятно да изглежда е известно със своите лековити свойства, заради количеставата сол, които се намират в дълбочина, както и по стените на мината. Затова хората, които често боледуват през зимата идват тук, за да дишат чист въздух и да се забавляват.

Източник: Pixabay

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: