„Ранобудно петленце“ в предпразничната седмица 12-16 декември 2022

от

публикувано на 09.12.2022

Зимните дни стават все по-студени и по-студени, но в седмицата преди Коледа ще ви сгреем с приказки за неповторимата смелост на юнаци и фантастични им пътешествия. А когато има пътешествия, има и изненади!

В понеделник, 12 декември, смелият принц от арменската приказка „Бадикан и Хан-Боху“ ще ви поведе към тайнствено място, където се крие душата на железен великан. Каква ще е наградата за геройското му приключение сигурно можете да се досетите и сами, но е по-добре да чуете цялата история.

Вторник, 13 декември, приказката „Врабчето Джиф“ ни стопля с бисерните думи на Йордан Радичков и с въпроса къде ли скитат снежните човеци със своите чудесни морковени носове през лятото. А вие знаете ли отговора?

Забавната казахска приказка „Чудният кожух“ ще чуете в сряда, 14 декември.

В четвъртък, 15 декември, „Човече от тесто“ разказва за добрините и за истинските вълшебствата, които само бабите могат да правят в кухнята по време на празниците.

Кой е Джу и как изчезнал по Коледа ще разберете на 16 декември, петък от приказката на Весела Фламбурари.

„Ранобудно петленце“ звучи в ефира на програма „Христо Ботев“ всеки делничен ден, от понеделник до петък, в познатия ви час – 7 без 10!

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: