„Скандър и крадецът на еднорози“

от

публикувано на 10.02.2023

Обичате ли книгите, които ви отнасят в неподозирани фантастични светове, пълни с чудати герои?! Ако отговорът е „да“ или искате да пробвате нещо ново за четене, ви предлагаме едно интригуващо  заглавие.  Книгата „Скандър и крадецът на еднорози“ е създадена от британската писателка  Анабел Стедман, която се подписва като  А. Ф. Стедман. Любопитен момент от живота на писателката е, че преди да седне да съчинява вълшебни истории, тя работи в областта на правото. Но законите, правилниците и наредбите не се оказват нейна страст, защото в тях няма магия. Затова младата жена им обръща гръб и се залавя да пише необикновени сюжети със смели герои, големи предизвикателства и непознати същества.

„Скандър и крадецът на еднорози“ е първата книга от фентъзи поредицата на А. Ф. Стедман „Скандър и еднорозите“.  Главният герой се казва Скандър Смит. Той е на 13 години и мечтата му е да стане ездач на еднорог.  Но еднорозите от тази история далеч не са сладки и пухкави, каквито си ги представяте. Те са могъщи създания, сякаш излезли от кошмарите.

Докато Скандър се подготвя да осъществи голямото си желание, става свидетел на необичайна случка. Изведнъж идват див еднорог и тайнствен ездач, наречен Тъкача. С появата им, изчезва еднорогът Новоскреж. От този момент  сюжетът се задвижва в бързо темпо и започват да се случват още странни неща. Първо, Скандър не е допуснат до изпита за ездач. Той е крайно разочарован, но много по-изумен, когато тайнствената Агата пристига в полунощ в дома му, отмъква го и го отвежда до Огледалните скали на Острова. Скандър е на крачка от мечтата да  излюпи еднорог, да се свърже с него и така да се превърне в ездач. Дали ще стане точно така

Книгата „Скандър и крадецът на еднорози“  е подходяща за деца над 10 -годишна възраст. Заглавието влиза в  класация топ пет заглавия в списъка с бестселъри на New York Times, както и в официалната класация за детски бестселъри в Обединеното кралство. Също така, романът печели престижната награда за детска книга Waterstones за 2022 г.

Източник: https://egmontbulgaria.com

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: