„Мишките отиват на опера“

от

публикувано на 16.02.2023

Новата книга на Мария Донева „Мишките отиват на опера“ ще ви отведе във вълшебна история. Ако сте фенове на поредицата заглавия, написани от Джулия Доналдсън, може би знаете, че Мария Донева превежда тези сюжети в страхотните рими, които обичате. В изданието „Мишките отиват на опера“, авторката също залага на римувания текст, който отвежда в непознатия свят на малките мишки.

Те са „зверчета мънички, но операта е изкуство за всички“, споделя Мария Донева. В началото на книгата авторката  представя правилата, които се спазват при посещение на оперен спектакъл.  Като например, да се закупят билети за представлението, да се облекат официални дрехи, да се набави листовка със сюжета на операта и други полезни съвети.

Мишките се подготвят. Пътят до Операта е осеят с опасности, но смелите герои стигат  своята цел. И когато влизат в залата, те успяват да се насладят пълноценно на това прекрасно изкуство, което съчетава в себе си музика и текст.

Потопете се във вълшебното преживяване на малките мишлета, което Мария Донева поднася с книгата си „Мишките отиват на опера“.

Източник: https://janet45.com

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: