„Как да върнем пчеличките?“

от

публикувано на 07.03.2023

Тази неделя в „Детското.БНР“ ви отведохме на премиерата на новата книга на Мая Бочева, озаглавена „Как да върнем пчеличките?“. Но това не е обикновена книга, а истинско съкровище на хартиен носител. Защо ли? Разлиствайки страниците ще откриете интересни образователни игри, много илюстрации, стикери с главните герои Любка и Мъдрян. Ще намерите вкусна рецепта за меденки, както и интересен Дневник за хубави преживявания. Очакват ви и още много изненади!

Ако не сте успели да чуете ефирното издание на „Детското.БНР“, предлагаме да ви разкажем за събитието. На премиерата на книгата „Как да върнем пчеличките?“ ви срещнахме  с Катерина – една от големите почитателки на Мая Бочева. Как  момичето разпознава илюстрациите на Мая; кое нещо й харесва най-много в книгите  и какви въпроси има към авторката, може да чуете в звуковия файл.

 

 

По време на премиерата на книгата имаше деца, които с удоволствие изпробваха игрите от книгата „Как да върнем пчеличките?“.

 

Мая Бочева беше подготвила страхотни изненади за премиерата на книгата. Имаше специално изработени меденки,  гостите се почерпиха и с вкусна погача, намазана с истински пчелен мед, а в залата беше подредена изложба с илюстрации от книгата  „Как да върнем пчеличките?“. Но най-важно беше посланието, което  Мая Бочева отправи. А именно, да направим всичко възможно, за да опазим пчелите, които са толкова важни за нашата планета.

Какво може да свършим вкъщи, за да помогнем на пчелите, кое е най-опасното действие, което ги убива и какви ресурси отделя Мая, за да реализира трилогията от последните си книги, може да чуете тук.

 

Източник: Милена Радева
Източник: Мария Драгоданова
Източник: Мария Драгоданова
Източник: Милена Радева
Източник: Милена Радева

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: