Коледно матине с Радиодеца

от

публикувано на 10.12.2023

По случай предстоящите празници, Вокална група „Радиодеца“ с диригент Илина Тодорова, ви кани на коледен концерт. На 16 декември от 12:00 часа в Първо студио на БНР си очаква страхотно музикално забавление, гарнирано с празнична украса и с много усмивки.

Любимата на децата зима е вече тук, а с нея идва и най-светлият и вълшебен празник в годината – Рождество Христово с много музика, веселие, с един обичан белобрад гост и с много подаръци.

За музиката в  Коледното матине  ще се погрижат  специалните гости: Тодор Бакърджиев – тромпет, Димитър Горчаков – пиано, Димитър Сираков – бас, Христо Нейчев – китара и Стоил Иванов – барабани. Водеща на събитието ще бъде  актрисата Гергана Цакова.

По време на концерта може да чуете любими коледни детски песни от цял свят в акомпанимента на гост-музикантите, както и коледни песни, написани от Красимир Милетков, Вили Казасян, акад. Христо Недялков и други известни български композитори.

Ще чуете  нови версии на любимите песни „Дядо Коледа не спал“ и „Дядо Коледа пристига“, предоставени на БНР  през 1992 година от г-жа Пенка Касабова – сестра на поета Гео Милев. На концерта ще се състои и премиерата на „Коледна детска песен“,най-новата песен в репертоара на „Радиодеца“, продуцирана от Десислава Костантинова.

Билети могат да бъдат закупени на касите на рекламно-информационния център на БНР или в мрежата на Ивентим.

Източник: Радиодеца

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: