Още коледни книги

от

публикувано на 15.12.2023

Коледа наближава, а ние от „Детското.БНР“ искаме да ви препоръчаме още няколко книжни заглавия, които да направят празника още по-интересен.

„Зима на улица Черешова“ е едно невероятно предизвикателство за ума. Разлиствайки картонените страници, вие ще се запознаете с жителите на една от кооперациите на улица „Черешова“. Тези хора се вълнуват от коледната атмосфера, но също така имат и своите интереси и ангажименти. Едни ходят на уроци по музика, други имат час при зъболекаря.  Ситуациите се развиват и променят точно както в нашия живот. А, вие ще имате възможност да усетите духа на улица „Черешова“ и да раздвижите мисълта си, проследявайки живота на всички герой. В края на книгата ще се появи и любимият ви Дядо Коледа, но не управлявайки шейна, както обикновено. Ще бъдете наистина изненадани, обещаваме!

 

„Коледа в гората“ от Хелна Кралич ви разказва и показва празничната подготовка на животните в гората.  Те се вълнуват и украсяват домовете си, точно като нас хората. Животните си имат красива елха с гирлянди и голяма звезда на върха й, наредили са празнична трапеза и всички са много щастливи, докато храната им не изчезна. Кой си позволява да краде и как ще завърши всичко, може да прочетете в „Коледа в гората“.

 

„Нощта преди Коледа“ от Клемент Мур

 „В коледната нощ заспаха майки, татковци, деца,
даже мишките се свряха в топлите си легълца.
А чорапи, закачени до камината на пост,
взират се в нощта студена – чакат приказния гост.

В стихотворна форма тази книга ви повежда  към трепетните мигове, в нощта преди Коледа. В историята се появява и Дядо Коледа. Той е голям пухкав бял мечок, който пуши лула и ус радост  раздава подаръци.

 

Източник: https://pixabay.com/
Източник: https://www.colibri.bg/
Източник: https://www.soft-press.com
Източник: https://www.soft-press.com

БНР© 2024 Детското БНР. Всички права запазени.

В момента:
Следва: